Macleaya cordata

Pluimpapaver

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 2.5 meter te bereiken. Hij heeft een open ronde kroon die later meer schermvormig wordt. Het grijsgroene blad is handvormig met opvallende witte nerven, en heeft een fel bruin-oranje bladrand. In juli tot en met augustus verschijnen er witroze bloemen in pluimen aan de plant. Macleaya... Lees meer
Helaas, Macleaya cordata hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 2.5 meter te bereiken. Hij heeft een open ronde kroon die later meer schermvormig wordt. Het grijsgroene blad is handvormig met opvallende witte nerven, en heeft een fel bruin-oranje bladrand. In juli tot en met augustus verschijnen er witroze bloemen in pluimen aan de plant. Macleaya cordata geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of half schaduw. Hij groeit het best op een humusrijke en gedraineerde bodem. Deze plant kan een temperatuur verdragen tot -25 gr. C. Macleaya moet lang op dezelfde plek vaststaan en wordt niet om de 3 - 4 jaar opgerooid, gescheurd of gedeeld. Ten minste de dubbele tijd laten staan dus.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Papveraceae
Herkomst
Oost-China; Japan

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
170-200 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
1-3 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Wit
Bloeiperiode
Juli; Augustus