Abrikoos / perzik / nectarine

De abrikozen-, perziken- en nectarinebomen behoren tot de rozenfamilie en bevatten steenvruchten. Ze geven een mooie bloesem in het voorjaar en in de zomer kunt u de smakelijke vruchten oogsten.
Abrikozen-, perziken-, en nectarinebomen hebben bestuiving nodig om hun vrucht optimaal te laten groeien, dit gaat via de wind, bijen of hommels via kruisbestuiving. Ook zijn er zelfbestuivende soorten, deze geven wel vrucht, maar vaak in mindere mate dan wanneer er kruisbestuiving heeft plaatsgevonden. Voorbeelden van abrikozenbomen uit ons assortiment zijn de Prunus mume (Japanse abrikoos) en de Prunus armeniaca ‘Bredase’. Perzikbomen als voorbeeld zijn de Prunus persica ‘Amsden’ en de Prunus persica ‘Saturne’ (Platte perzik). De Prunus persica ‘Flavortop’ en de Prunus persica ‘Red Gold’ zijn voorbeelden van nectarinebomen.

Abrikozen-, perziken- of nectarinebomen kopen?
In onze webshop vindt u een groot assortiment abrikozen-, perziken- en nectarinebomen. Alle soorten zijn met zorg gekweekt op onze boomkwekerij of ingekocht bij gespecialiseerde collega-kwekerijen. Onze abrikozen- perziken- en nectarinebomen worden aangeboden in pot (container) of komen uit de volle grond. Bomen uit pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Een boom uit de volle grond wordt gerooid vanaf ongeveer november t/m april en kan dan verplant worden naar uw tuin. U kunt uw bestelling op onze kwekerij afhalen of uw bestelling kan geleverd worden aan huis.