Melica altissima 'Atropurpurea'

Parelgras

Geen afbeelding beschikbaar
Deze plant kan een hoogte van 1,20 meter bereiken. Hij heeft een opgaande en compacte groeiwijze. Het groene blad is smal, ruw en verkleurd in het najaar naar purperachtig groen. In juli tot en met augustus verschijnen er bruinrode aren aan de plant. Na de bloei vormen zich opvallend zwarte zaden. Melica altissima Atropurpurea... Lees meer
Helaas, Melica altissima 'Atropurpurea' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze plant kan een hoogte van 1,20 meter bereiken. Hij heeft een opgaande en compacte groeiwijze. Het groene blad is smal, ruw en verkleurd in het najaar naar purperachtig groen. In juli tot en met augustus verschijnen er bruinrode aren aan de plant. Na de bloei vormen zich opvallend zwarte zaden. Melica altissima Atropurpurea geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op een matig voedselrijke, en een licht vochtige bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Siergrassen

Standplaats

Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw; Schaduw

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Bloemkleur
Rood
Bloeiperiode
Juli; Augustus