Kniphofia 'Percy's Pride'

Vuurpijl; Fakkellellie

Geen afbeelding beschikbaar
Deze groenblijvende plant kan een hoogte van 80 cm. bereiken. Hij heeft een opgaande en polvormige groeiwijze. Het groene blad is lang, smal en zwaardvormig. In september tot en met oktober verschijnen er lichtgele bloemen in pijlen aan de plant. kniphofia Percy's Pride houdt van een warme en zonrijke plaats. Hij groeit het... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Kniphofia 'Percy's Pride' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze groenblijvende plant kan een hoogte van 80 cm. bereiken. Hij heeft een opgaande en polvormige groeiwijze. Het groene blad is lang, smal en zwaardvormig. In september tot en met oktober verschijnen er lichtgele bloemen in pijlen aan de plant. kniphofia Percy's Pride houdt van een warme en zonrijke plaats. Hij groeit het best op een vochtig, humusrijke en goed gedraineerde bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr.C. Zorg voor voldoende voeding door in april en begin juli te bemesten met organische meststoffen. Laat het blad gedurende winter aan de plant. Dit vormt een natuurlijke winterbescherming. Verwijder begin april het bruine blad uit de pollen. Let op, de vlezige, dikke wortelstok moet verticaal in het plantgat worden aangebracht. Ondiep spreiden van de wortels is het begin van wortelrot en langzaam afsterven.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Asphodelaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Opgaand
Volwassen hoogte
60-80 cm

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Lichtbehoefte
Zonnig
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
3-5 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Grijs; Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Geel
Bloeiperiode
September; Oktober