Geranium macrorrhizum 'Czakor'

Rotsooievaarsbek

Geen afbeelding beschikbaar
Deze rotsooievaarsbek is een compacte vaste plant kan een hoogte tot circa 30 cm bereiken en is pollenvormd. Hij breidt zich langzaam uit. De donkergroene, glanzende bladeren zijn handvormig samengesteld, kleverig behaard en diep ingesneden. Het is een wintergroene plant, waarvan het jonge blad blijft behouden. In de herfst verkleuren... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Geranium macrorrhizum 'Czakor' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze rotsooievaarsbek is een compacte vaste plant kan een hoogte tot circa 30 cm bereiken en is pollenvormd. Hij breidt zich langzaam uit. De donkergroene, glanzende bladeren zijn handvormig samengesteld, kleverig behaard en diep ingesneden. Het is een wintergroene plant, waarvan het jonge blad blijft behouden. In de herfst verkleuren de oude bladeren naar rood. Rond juni-augustus verschijnen er kleine, donkerroze bloemen met opvallende vooruitstekende meeldraden aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich vruchten. Geranium macrorrhizum 'Czakor' houdt van een standplaats in de zon of lichte schaduw. Hoe meer schaduw hij vangt, hoe minder hij zal bloeien. Hij groeit het best op een normale, humusrijke, goed doorlaten en vochtige bodem. Deze plant staat bekend om zijn vorstgevoeligheid, omdat hij een te natte bodem niet verdraagt tijdens de winterperiode. Hij verdraagt een temperatuur van -30 °C. Bij aanraking van het blad komen etherische oliën vrij, die een doordringende citroengeur afgeven.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Geraniaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Bodembedekkend
Volwassen hoogte
25-30 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
8-11 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Herfstverkleuring
Rood
Bloemkleur
Roze
Bloeiperiode
Juni; Juli; Augustus
Overige plantkenmerken
Geurend

Nazorg

Snoei periode
jul; aug