Soort: Yucca filamentosa

keuze: 5 resultaten

Yucca filamentosa

  • Nederlandse benaming

    Vezelyucca; Vezelpalmlelie
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Asparagaceae
  • Herkomst

    Zuidoostelijk Noord-Amerika


Informatie over Yucca filamentosa

Yucca filamentosa wordt in het Nederlands ook wel de palmlelie genoemd. Kenmerkend is dat deze plant exotisch is en tegelijkertijd goed vorst kan verdragen.


Gewasgroep en herkomst

Yucca filamentosa is een heester en behoort tot de familie van de Asparagaceae. Oorspronkelijk komt deze plant uit Midden-Amerika.


Plantkenmerken

De palmlelie vormt een grote bol met bladeren. De plant heeft harde, puntige, leerachtige, blauwgrijze bladeren zonder stekels. De uiteinden kunnen steken. In de periode juli-augustus krijgt de plant prachtige, hoge bloemstengels met witte bloemen.


Groeiplaats en onderhoud

Yucca filamentosa staat graag op een droge plek in goede waterdoorlatende grond. Kalk in de grond is gunstig. De plant is ook zeer geschikt als je de tuin op het zuiden hebt. De grond verlangt naar een warme plek op een niet te arme grond. Het liefste buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Daarnaast verdraagt de palmlelie zomerse droogte en winterse kou. Het is raadzaam om in het voorjaar te bemesten met meststof of een alternatief. Het is niet raadzaam om de palmlelie na augustus te bemesten. Op deze manier kan de plant namelijk voor de winter uitgroeien. Qua onderhoud is de Yucca filamentosa eenvoudig. Je hoeft enkel bruine bladeren te verwijderen, ook moeten bloemstengels na de bloei verwijderd worden. 

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...