Yucca filamentosa

Palmlelie

De Yucca filamentosa wordt in het Nederlands ook wel de palmlelie genoemd. Kenmerkend is dat deze plant exotisch is en tegelijkertijd goed vorst kan verdragen.


Gewasgroep en herkomst
De Yucca filamentosa is een heester en behoort tot de familie van de Asparagaceae. Oorspronkelijk komt deze plant uit Midden-Amerika.
  • Groenblijvend

Beschikbare producten

Vorm Overige
Maat 40-60cm hoogte
Wortelverpakking container 15 L
Uit voorraad leverbaar 32 stuk(s)
Per stuk
€ 43,87 incl. btw
Vanaf € 35,10
Vorm Overige
Maat 60-80cm hoogte
Wortelverpakking container 25 L
Uit voorraad leverbaar 8 stuk(s)
Per stuk
€ 55,32 incl. btw

Plantomschrijving

De Yucca filamentosa wordt in het Nederlands ook wel de palmlelie genoemd. Kenmerkend is dat deze plant exotisch is en tegelijkertijd goed vorst kan verdragen.


Gewasgroep en herkomst
De Yucca filamentosa is een heester en behoort tot de familie van de Asparagaceae. Oorspronkelijk komt deze plant uit Midden-Amerika.Plantkenmerken
De palmlelie vormt een grote bol met bladeren. De plant heeft harde, puntige, leerachtige, blauwgrijze bladeren zonder stekels. De uiteinden kunnen steken. In de periode juli-augustus krijgt de plant prachtige, hoge bloemstengels met witte bloemen.


Groeiplaats en onderhoud
Yucca filamentosa staat graag op een droge plek in goede waterdoorlatende grond. Kalk in de grond is gunstig. De plant is ook zeer geschikt als je de tuin op het zuiden hebt. De grond verlangt naar een warme plek op een niet te arme grond. Het liefste buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Daarnaast verdraagt de palmlelie zomerse droogte en winterse kou. Het is raadzaam om in het voorjaar te bemesten met meststof of een alternatief. Het is niet raadzaam om de palmlelie na augustus te bemesten. Op deze manier kan de plant namelijk voor de winter uitgroeien. Qua onderhoud is de Yucca filamentosa eenvoudig. Je hoeft enkel bruine bladeren te verwijderen, ook moeten bloemstengels na de bloei verwijderd worden. 


Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Asparagaceae
Herkomst
Zuidoostelijk Noord-Amerika

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
100-120 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Blauw; Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Wit
Bloeiperiode
Juli; Augustus
Overige plantkenmerken
Doornen of stekels; Geurend

Nazorg

Snoei periode
sep; okt