Soort: Syringa vulgaris

keuze: 163 resultaten

Syringa vulgaris

  • Nederlandse benaming

    Gewone sering
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Oleaceae
  • Herkomst

    Zuidoost-Europa


Informatie over Syringa vulgaris

De Syringa vulgaris is een struik die gemiddeld groot kan worden, hij groeit rondvormig met een halfopen kroon. De Syringa vulgaris is herkenbaar door zijn opvallende bloesem, die heerlijk geurt. Deze soort valt onder de Oleaceae familie en kan ongeveer 3 á 5 meter hoog worden. De struik heeft normaliter een lila kleurige bloesem, echter is de Syringa vulgaris in vele cultivars te verkrijgen. Deze cultivars verschillen zich vaak in bloemkleur, wat zorgt voor een grote variatie. Vlinders vinden in de soort een grote waarde dus ze zullen de weg naar uw tuin goed weten te vinden.


Gewasgroep en herkomst

De Syringa vulgaris valt onder de ‘Oleaceae’ familie oftewel de Olijffamilie. Deze soort kennen we in de Nederlandse benaming ook wel als de gewone sering. De Syringa vulgaris heeft zijn herkomst in Zuidoost-Europa, met name de Balkan. De soort wordt ook gebruikt als bron voor hard hout, welke ook heerlijk geurt.


Plantkenmerken

De Syringa vulgaris is een vrij klein blijvende struik en is daarom geschikt voor zowel een kleine tuin als een grote tuin. De struik kan betreft lichtbehoefte zowel op een zonnige als halfschaduwplek geplant worden en ook doet hij het goed op een plek in de wind. Hij is zeer uitstekend winterhard en is te planten in vrijwel elke grondsoort, dus zand- leem- en kleigrond. Echter kan de struik niet tegen verharding. De Syringa vulgaris is niet giftig voor mens of dier, al deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat de struik breed inzetbaar is op verschillende groeiplaatsen.


Toepassing en nazorg

De Syringa vulgaris is geschikt voor parken, boombakken, daktuinen en kleine en grote tuinen. Betreft het water geven, de eerste twee groeiseizoenen heeft de boom genoeg water nodig, wekelijks één grote gift. Bekijk hier onze instructievideo over water geven.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...