Soort: Sorbus commixta

keuze: 5 resultaten

Sorbus commixta

  • Nederlandse benaming

    Japanse lijsterbes
  • Gewasgroep

    Bomen
  • Familie

    Rosaceae
  • Herkomst

    Japan; Korea

Informatie over Sorbus commixta

Sorbus commixta is een brede ovaalvormige Sorbus met een halfopen kroon. Deze soort valt onder de Rosaceae familie en kan 8 á 10 meter hoog worden. De Sorbus commixta is soort die zijn oorsprong heeft in noordoost Azië. Het glanzende groene blad verkleurd in de herfst naar een opvallende gele/rode kleur. In mei/juni/juli toont de boom een witte bloesem, waarna er oranje/bruinrode vruchten aan de boom verschijnen. De besjes zijn aantrekkelijk voor vogels, dus zorgen voor biodiversiteit in uw tuin.


Gewasgroep en herkomst

Sorbus commixta valt onder de ‘Rosaceae’ familie oftewel de rozenfamilie. De Sorbus commixta wordt in de Nederlandse benaming ook wel de Japanse lijsterbes genoemd. De Sorbus commixta heeft zijn herkomst in Noordoost-Azië, om exact te zijn in Japan.

Plantkenmerken

De Sorbus commixta is gemiddeld van formaat en daarom het beste geschikt om te planten in een grotere tuin. De boom staat het liefste op een plek in de zon of halfschaduw. Hij is goed winterhard en kan goed tegen de wind, ook kan hij in halfverharding geplant worden. De boom is te planten in vrijwel elke grondsoort, dus zand- leem- en kleigrond. De boom is gewoonlijk niet giftig voor mensen of dieren, dus is ook geschikt om nabij een wei te planten. De boom komt wat later in bloei, namelijk tijdens mei/juni/juli, zijn witte bloesem is erg aantrekkelijk voor bijen en vlinders.

Toepassing en nazorg

De Sorbus commixta wordt vaak als aanplanting gebruikt in brede en smalle straten, pleinen, daktuinen en grote tuinen. De boom kan indien nodig vanaf november t/m augustus gesnoeid worden. De eerste twee groeiseizoenen heeft de boom genoeg water nodig, wekelijks één grote gift. Bekijk hier onze instructievideo over water geven.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...