Soort: Cornus 'Rutdan'

keuze: 1 resultaten

Cornus 'Rutdan'

  • Nederlandse benaming

    Cornus 'Rutdan' (CELESTIAL)
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Cornaceae
  • Herkomst

    Hybride; cultivar

Cornus 'Rutdan' is een opvallende cultivar van de Amerikaanse kornoelje, Cornus 'Rutdan. Het behoort tot het geslacht Cornus en de familie Cornaceae. Deze cultivar staat bekend om zijn opvallende bloemen en mooie herfstkleuren, waardoor het een geliefde keuze is in tuinen en landschappen.
De Amerikaanse kornoelje is een middelgrote tot grote struik of kleine boom die een hoogte kan bereiken van 3 tot 5 meter. Het heeft een bossige groeiwijze met een spreidende kroon. In het voorjaar verschijnen er opvallende witte bloemen die in dichte trossen staan en een heerlijke geur verspreiden. Deze bloemen worden gevolgd door kleine, donkerblauwe bessen die vogels aantrekken.
Wat betreft winterhardheid is de Amerikaanse kornoelje een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het kan temperaturen verdragen tot ongeveer -30°C, waardoor het geschikt is voor diverse weersomstandigheden. Het verdraagt ook hete zomers en kan gedijen in zowel zonnige als halfschaduwrijke plekken.


Snoeien

Wat betreft snoeien, kan de Amerikaanse kornoelje het beste worden gesnoeid in de late winter of vroege lente, voordat de nieuwe groei begint. Snoeien kan worden gedaan om de vorm en grootte van de plant te beheersen, dode takken te verwijderen en de bloei en vruchtvorming te bevorderen.
Cornus 'Rutdan' is een prachtige cultivar van de Amerikaanse kornoelje met zijn opvallende bloemen en mooie herfstkleuren. Het is een winterharde plant die zowel decoratief als functioneel kan zijn in de tuin.


Bestel een Cornus 'Rutdan' bij Den Mulder Boomteelt

Den Mulder Boomteelt is specialist in het telen van bomen en struiken en heeft zelf wel 2000 soorten uit eigen kwekerij. Bij Den Mulder Boomteelt koop je direct bij de kweker, die je meteen kan adviseren over teelt, aanplant en verzorging. Bekijk alle Cornus soorten uit ons assortiment.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...