Soort: Cornus 'Rutcan'

keuze: 1 resultaten

Cornus 'Rutcan'

  • Nederlandse benaming

    Cornus 'Rutcan' (CONSTELLATION)
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Cornaceae
  • Herkomst

    Hybride; cultivar

Cornus ‘Rutcan’, ook bekend als de Cornus ‘Constellation’, is een boomsoort die behoort tot het geslacht Cornus in de familie Cornaceae. Deze kornoelje staat bekend om zijn sierlijke verschijning en opvallende kenmerken. Hieronder volgt een beschrijving van de taxonomie, specifieke kenmerken en winterhardheid van Cornus ‘Rutcan’.


Wat zijn de kenmerken van een Cornus ‘Rutcan’?

Cornus ‘Rutcan’ is een middelgrote bladverliezende boom die meestal een hoogte bereikt van ongeveer 6 tot 9 meter. De boom heeft een elegante, piramidale vorm met een dichte vertakking. De bladeren van Cornus Rutcan zijn tegenoverstaand, ovaal tot langwerpig en hebben een donkergroene kleur. In de herfst verandert het blad in prachtige tinten rood, oranje en paars, waardoor een opvallend herfstbeeld ontstaat.


Waarom kiezen voor deze Cornus ‘Constellation’?

Wat deze kornoelje uniek maakt, zijn de bloemen. Cornus ‘Rutcan’ produceert kleine, geurige bloemen die samengepakt zijn in grote schermachtige bloeiwijzen. De bloemen hebben een crèmewitte tot lichtgele kleur en verschijnen in het late voorjaar tot de vroege zomer. Na de bloei ontwikkelen zich helderrode vruchten, die geliefd zijn bij vogels. Cornus Rutcan staat bekend om zijn goede winterhardheid. Het is een winterharde kornoeljesoort die goed bestand is tegen koude temperaturen en winterse omstandigheden. De boom kan gedijen in zones met een gematigd klimaat en kan over het algemeen temperaturen verdragen tot ongeveer -25°C. Het is echter belangrijk op te merken dat de exacte winterhardheid van Cornus ‘Rutcan’ kan variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie, bodemgesteldheid en blootstelling aan extreme weersomstandigheden.


Een Cornus ‘Constellation’ kopen voor in jouw tuin?

Over het algemeen kan worden gesteld dat Cornus ‘Rutcan’ een winterharde kornoelje soort is die in staat is om zich aan te passen aan verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Met zijn sierlijke verschijning, prachtige herfstkleuren en winterhardheid is Cornus ‘Rutcan’ een geweldige keuze voor tuinen en landschappen, met name in koudere klimaten. Deze wit bloeiende kornoelje combineren met een roze variant? Dan kan de Cornus ‘Rutgan’, ook wel ‘STELLAR PINK’ genoemd, een leuke optie zijn.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...