Soort: Acer 'Warrenred'

keuze: 1 resultaten

Acer 'Warrenred'

  • Nederlandse benaming

    Acer 'Warrenred' (PACIFIC SUNSET)
  • Gewasgroep

    Bomen
  • Familie

    Sapindaceae
  • Herkomst

    Hybride; cultivar

Acer 'PACIFIC SUNSET', ook bekend als de esdoorn 'PACIFIC SUNSET', maar ook als synoniem Acer 'Warrenred', is een boomsoort die behoort tot het geslacht Acer in de familie Sapindaceae. Deze esdoornsoort is geliefd vanwege zijn opvallende bladeren en mooie herfstkleuren.

Waar kun je een Acer 'Pacific sunset' aan herkennen?

Acer 'PACIFIC SUNSET' is een middelgrote tot grote bladverliezende boom die meestal een hoogte bereikt van ongeveer 12 tot 18 meter. De boom heeft een afgeronde kroon met een dichte vertakking. Het blad van Acer 'PACIFIC SUNSET' is handvormig en bestaat uit vijf tot zeven lobben. De lobben zijn diep ingesneden en hebben getande randen. Het blad is middelgroot en heeft een glanzende, donkergroene kleur in de zomer.

Waarom de Acer 'Warrenred' in je tuin?

Wat deze esdoorn echt opvallend maakt, is de herfstkleur. Tijdens de herfst verandert het blad in prachtige tinten rood, oranje en geel, waardoor de boom een spectaculaire aanblik biedt. De bloemen van Acer 'Warrenred' zijn klein en onopvallend, en verschijnen in de lente voordat het blad volledig ontwikkeld is. Na de bloei ontwikkelen zich gevleugelde vruchten, bekend als samara's, die aan de boom hangen tot ze rijp zijn en dan verspreid worden door de wind.

Op welke plek plant je deze Acer 'PACIFIC SUNSET'?

De Acer 'PACIFIC SUNSET' gedijt goed in gematigde klimaten en gedraagt zich het beste op goed doorlatende, vochtige grond. Deze esdoornsoort wordt vaak gebruikt als sierboom in tuinen, parken en landschappen vanwege zijn aantrekkelijke bladkleur en vorm. De Esdoorn 'Warrenred' is een prachtige toevoeging aan elke buitenruimte en kan een opvallend middelpunt vormen in landschapsontwerpen. Acer 'Warrenred' staat bekend om zijn goede winterhardheid. Het is een winterharde esdoornsoort die goed bestand is tegen koude temperaturen en winterse omstandigheden. De boom kan gedijen in zones met een gematigd klimaat en kan over het algemeen temperaturen verdragen tot ongeveer -20°C.


Acer 'PACIFIC SUNSET' bestellen bij Den Mulder?

Bij Den Mulder kun je de Acer 'PACIFIC SUNSET' direct bij de kweker kopen, wat betekend dat je altijd een vers gerooide boom geleverd krijgt. Ook hebben we een klein assortiment in pot voor de zomermaanden. Wil je nog een andere esdoorn met herfstkleur als alternatief bekijken, bekijk eens de Acer freemanii 'Jeffersred' ook wel bekend als de 'Autumn blaze'. 

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...