Soort: Ulmus 'Wanoux'

keuze: 1 resultaten

Ulmus 'Wanoux'

  • Nederlandse benaming

    Ulmus 'Wanoux' (VADA)
  • Gewasgroep

    Bomen
  • Familie

    Ulmaceae
  • Herkomst

    Hybride; cultivar

Ulmus 'Wanoux', ook bekend als Wanoux-Iep, is een aantrekkelijke iepensoort die zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het behoort tot de familie Ulmaceae en staat bekend om zijn opvallende verschijning en uitstekende winterhardheid.

De Ulmus 'Wanoux' is een middelgrote tot grote boom die een hoogte kan bereiken van ongeveer 10 -12 meter. Hij heeft een opgaande groeiwijze met een brede, afgeronde kroon. De schors van de boom is grijsbruin van kleur en heeft diepe groeven, wat bijdraagt aan de aantrekkelijke uitstraling van de boom.

De bladeren van Ulmus 'Wanoux' zijn middelgroot en ovaalvormig, ongeveer 8-12 cm lang. Ze hebben een donkergroene kleur aan de bovenzijde en een lichtere groene kleur aan de onderzijde. In de herfst veranderen de bladeren naar een mooie gele herfstkleur voordat ze afvallen.

Wat betreft winterhardheid is Ulmus 'Wanoux' zeer goed bestand tegen koude temperaturen en kan het gemakkelijk temperaturen verdragen tot -30°C. Dit maakt het een uitstekende keuze voor koude en gematigde klimaten waar de winters streng kunnen zijn.

Het snoeien van Ulmus 'Wanoux' kan het beste in het late najaar of de vroege winter worden uitgevoerd, wanneer de boom in rust is. Snoei dode, beschadigde of kruisende takken om de gezondheid en vorm van de boom te bevorderen. Het is ook mogelijk om de kroon lichtjes uit te dunnen om de luchtstroom te verbeteren en ziektes te voorkomen.

Al met al is Ulmus 'Wanoux' een prachtige iepensoort met zijn opgaande groeiwijze, ovale bladeren en uitstekende winterhardheid. Het is een ideale keuze voor parken, tuinen en landschappen waar het een opvallende en duurzame aanvulling zal zijn, die ook nog eens goed bestand is tegen de uitdagingen van koudere klimaten.


Eenvoudig een Ulmus 'Wanoux' bestellen bij Den Mulder Boomteelt

Den Mulder Boomteelt in Grubbenvorst is gespecialiseerd in het kweken van bomen en heesters en heeft meer dan 2.000 soorten uit eigen kwekerij. Bij Den Mulder Boomteelt koopt u rechtstreeks bij de kweker, die u direct kan adviseren over teelt, aanplant en verzorging. Bekijk alle Ulmus soorten in ons assortiment.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...