Soort: Yucca glauca

keuze: 1 resultaten

Yucca glauca

  • Nederlandse benaming

    Palmlelie
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Asparagaceae
  • Herkomst

    Centraal en westelijk Noord-Amerika


Informatie over Yucca glauca

Yucca glauca wordt in het Nederlands ook wel de palmlelie genoemd. De plant behoort tot de familie van de Asparagaceae.


Herkomst en historie

Oorspronkelijk komt de palmlelie uit zuidelijk Canada en een groot deel van de VS. De planten leven vooral in droge en warme gebieden. Inmiddels is deze heester ook in Europa te vinden. Yucca’s zijn er met name aan de Middellandse Zee te vinden. In Nederland en België blijven de planten echter vaak laag.


Plantkenmerken

De plant bestaat uit een soort knol waarin alle bladeren samenkomen. Kenmerkend aan de plant zijn de dunne en lange bladeren met groene/grijze kleur. Daarnaast eindigen de bladeren in een scherpe punt. Na een jaar kunnen er bloemen ontstaan. Dan komen er uit het hart van de plant De Yucca glauca bloeit in juli-augustus met trossen hangende tulpachtige bloemen. De bloemen zijn meestal wit van kleur en hangen naar beneden. Het is een wintergroene plant die ideaal is voor in de tuin of in een pot. De plant haalt in onze gebieden meestal een maximale hoogte van 100 cm.


Groeiplaats en onderhoud

Deze plant is geschikt voor een open ruimte. Het liefste met een tuin op het zuiden, aangezien de Yucca glauca verlangt naar een zonnige en warme plek. Vanaf half mei kan deze plant buiten gezet worden. Bij voorkeur in de volle zon. Het liefste staat deze palmlelie op een niet te arme grond en buiten de schaduwzone van andere bomen en heesters. Ook is het belangrijk dat de grond goed doorlaatbaar is, zodat de plant geen natte voeten krijgt. Daarnaast is het een ideale borderplant die je makkelijk kunt combineren. Ook kan de plant goed droogte in de zomer en kou in de winter verdragen. De plant heeft weinig onderhoud nodig.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...