Soort: Viburnum sargentii

keuze: 2 resultaten

Viburnum sargentii

  • Nederlandse benaming

    Sneeuwbal
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Adoxaceae
  • Herkomst

    Noordoost-Azië


Informatie over Viburnum sargentii

Viburnum sargentii wordt in het Nederlands ook wel sneeuwbal genoemd en is een bladverliezende heester. Deze heester soort kan uitgroeien tot circa 3 meter hoog en zo’n 2 meter breed.


Gewasgroep en herkomst

Viburnum sargentii komt oorspronkelijk uit Noordoost-Azië. Alhoewel hij op het eerste gezicht vanwege zijn schermvormige bloemen zeer sterk aan een Hydrangea doet denken behoort hij net als alle Viburnums tot de Adoxaceae (muskuskruidfamilie).


Plantkenmerken

De witroze bloemen openen in de periode mei-juni. Na de bloei vormt de sneeuwbal rode bessen. Deze bessen zijn aantrekkelijk voor vogels. Opvallend zijn de grote 3-lobbige bruingroene balderen met rode bladsteel. Jong blad is bronspaars van kleur en in de zomer meer richting de groene met een maroonrode tint. In de herfst worden de bladeren weer paarsrood. In de zomer wanneer de volwassen bladeren meer groen zijn, zorgen de bronspaarse jonge bladeren voor een mooi contrast.


Groeiplaats en onderhoud

Het liefste staat deze sneeuwbal op een zonnige tot halfschaduw plaats. De bodem moet goed doorlaatbaar en humusrijk zijn. Daarnaast heeft deze heester graag bij voorkeur zure grond. De boom heeft weinig snoei nodig. Wel is het raadzaam om dood hout en zieke takken in de late winter of vroege lente te snoeien.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...