Soort: Viburnum rhytidophyllum

keuze: 2 resultaten

Viburnum rhytidophyllum

  • Nederlandse benaming

    Sneeuwbal
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Adoxaceae
  • Herkomst

    Centraal- en West-China


Informatie over Viburnum rhytidophyllum

Viburnum rhytidophyllum, ook wel bekend als de sneeuwbal genoemd kan tot 5 meter hoog worden.


Gewasgroep en herkomst

Viburnum rhytidophyllum behoort tot de muskuskruidfamilie (Adoxaceae). Oorspronkelijk komt deze Viburnum in de bossen van China voor. De struik wordt daar aangeplant in siertuinen en parken.


Plantkenmerken

De bloeiperiode van de Viburnum rhytidophyllum vindt in de periode mei-juni plaats. Hij is zoals elke sneeuwbal witbloeiend. Na de bloei verschijnen er rode vruchten die naderhand zwart verkleuren. De bessen zijn erg in trek bij vogels. Het groene blad is aan de bovenzijde gerimpeld en glanzend en aan de onderkant heeft hij een grijze viltige laag. De bast is grijsachtig bruin.


Groeiplaats en onderhoud

Het is belangrijk dat de standplaats van de Viburnum rhytidophyllum zonnig is. Het liefste in de volle zon of halfschaduw. Als voorkeur heeft de sneeuwbal een licht zure tot neutrale bodem. Bij voorkeur dient de grond vochtig en waterdoorlatend zijn. Zorg voor tuingrond die humus- en voedselrijk is. Bemest de plant in het voorjaar eventueel met organische mest. De heester is ideaal voor grote tuinen. De plant is goed winterhard en heeft weinig snoei nodig. Het is wel raadzaam om oude takken of dood hout te verwijderen. Als bloemen wegblijven is er een verjongingssnoei nodig. Bij een strenge winter is het belangrijk om de plant te beschermen. Doe dit bijvoorbeeld met een tuinvlies.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...