Soort: Viburnum plicatum tomentosum

keuze: 1 resultaten

Viburnum plicatum tomentosum

  • Nederlandse benaming

    Japanse sneeuwbal
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Adoxaceae
  • Herkomst

    China; Japan





Informatie over Viburnum plicatum tomentosum

Viburnum plicatum tomentosum is een breed uitgroeiende heester met witte schermbloemen in het voorjaar en een mooie herfstverkleuring. In het Nederlands wordt deze ook wel de Japanse sneeuwbal genoemd. Deze Viburnum soort bereikt een hoogte tot wel 3 meter.


Gewasgroep en herkomst

Viburnum plicatum tomentosum komt uit Japan en China. Deze heester behoort tot de familie van de Adoxaceae (muskuskruidfamilie).


Plantkenmerken

De bloemenhoofden van deze plant hebben een doorsnede van 6 tot 10 cm. De witte bloemen zijn zichtbaar tijdens de bloeiperiode in mei-juni. De Japanse sneeuwbal is een langbloeiende plant. Na de bloei ontstaan er rode bessen aan de heester. Later verkleuren deze vruchten naar het zwart. De bladeren verkleuren in het najaar naar een mooie rode herfstkleur.


Groeiplaats en onderhoud

De struik staat graag in de zon of in lichte schaduw. De grond kan het best vochtig en humusrijk zijn, zeker als de heester in de volle zon staat. Zet de plant op een beschutte plek die hem beschermt tegen harde wind. Houd bij het planten rekening met de groei van de plant. Geef de plant genoeg ruimte. Snoeien is niet noodzakelijk, maar het kan wel. Het is raadzaam om in het voorjaar de plant te bemesten met organische mest. Geef in een droge tijd water, als de grond dreigt uit te drogen.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...