Soort: Viburnum farreri

keuze: 4 resultaten

Viburnum farreri

  • Nederlandse benaming

    Geurende sneeuwbal
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Adoxaceae
  • Herkomst

    Noord-China




Informatie over Viburnum farreri

Viburnum farreri, ook wel bekend als de geurende sneeuwbal. Deze sierheester heeft heerlijk geurende bloemen en kan ook gebruikt worden als leistruik. Het is een middelgrote bladverliezende heester met een sterk opgaande vorm en kan tot wel 3 meter hoog worden.


Gewasgroep en herkomst

Viburnum farreri behoort tot de Adoxaceae (muskuskruidfamilie) en is afkomstig uit China.


Plantkenmerken

De Viburnum farreri is een middelgrote bladverliezende heester met een sterk opgaande vorm en kan tot wel 3 meter hoog worden. Een grote sierwaarde van deze heester is dat hij midden in de winter al bloemen heeft. De bloemen zijn bestand tegen vorst tot wel -10 graden. Het eerste blad verschijnt later, in het voorjaar. Op warmere en vochtigere dagen geven de bloemen een verrassend heerlijke geur. De bloeiperiode vindt plaats van oktober tot maart. De plant staat bekend om zijn rijkelijke bloei en geurende bloemen. De bloemen zijn kleine, wit met roze tuilen. De bladeren zijn ovaal en getand. In de zomer zijn de bladeren donkergroen van kleur, in de lente koperkleurig en in de herfstperiode zijn de bladeren brons/roodkleurig.


Groeiplaats en onderhoud

De Viburnum farreri groeit even goed op plaatsen in halfschaduw, onder hoge bomen als op zonnige plaatsen, waar hij dan meer geurt en mooier bloeit. Hij is zeer goed winterhard. Daarnaast heeft hij weinig onderhoud zoals snoei nodig. Hij kan goed (zee)wind en luchtvervuiling verdragen. Om de plant in model te houden kan men in het voorjaar en/of in de zomer de lange scheuten inkorten om de vorm van de plant te behouden. 

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...