Soort: Tsuga heterophylla

keuze: 2 resultaten

Tsuga heterophylla

  • Nederlandse benaming

    Westelijke hemlockspar
  • Gewasgroep

    Coniferen
  • Familie

    Pinaceae
  • Herkomst

    Westelijk Noord-Amerika

Schaduwliefhebber, genezer, houtleverancier, bosboom

Informatie over Tsuga heterophylla

Schaduwliefhebber

Tsuga heterophylla is een perfecte boom om in parken, grote tuinen of bossen aan te planten. Hij houdt van schaduwrijke plekken en is dus uiterst geschikt om op plekken te plaatsen waar de zon moeite heeft om zijn stralen te laten doordringen. Wat grondsoort betreft is de Westerse hemlockspar niet erg kieskeurig. Hij kan echter niet goed tegen vochtstagnatie of droogte. Lichtzure grond vindt hij fijner dan kalkrijke.


Genezer

Net als veel andere sparren is Tsuga heterophylla een uiterst bekwame en veelzijdige genezer want zijn helende werking is effectief tegen zowel lichamelijke als geestelijke kwalen. Niet voor niets puilen de schappen van drogist, supermarkt en wellness winkels uit van de producten op basis van sparren en dennen. De etherische oliën helpen spanning en stress verminderen en werken goed tegen angsten. Gebruik ze tijdens het baden of verdamp ze in de sauna en je komt snel en goed tot rust. Extracten van zowel bast als naalden van deze boom hebben een weldadige uitwerking op neus, keel en longen en verlichten je klachten bij griep, hoesten, bronchitis, keelontsteking en verkoudheid. De ontstekingsremmende en vochtafdrijvende werking van extracten van deze naaldboom staat buiten kijf.


Hout

Deze spar is een vrij snelle groeier die (in de VS) rustig hoogtes van 50-60 meter bereikt. Vanwege zijn grootte, zijn rechte stam en de houtkwaliteit (zonder noesten en harsvrij) wordt hij graag gebruikt door de papierindustrie maar ook Europese saunabouwers zijn verzot op het licht geurende hout van deze veelzijdige boom.
In West-Europa bereikt Tsuga heterophylla hoogtes van maximaal 40 meter en dat maakt hem een reus in spe. Geef hem dus de ruimte in een schaduwrijk stuk van je tuin, plantsoen of park en je voegt een sterke, stevige boom toe die je beloont met zijn rustgevende muskusachtige citrusgeuren. Planten dus!

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...