Soort: Syringa josikaea

keuze: 3 resultaten

Syringa josikaea

  • Nederlandse benaming

    Hongaarse sering
  • Gewasgroep

    Heesters
  • Familie

    Oleaceae
  • Herkomst

    Kaukasus

Informatie over Syringa josikaea

Syringa josikaea is een redelijk klein blijvende soort die rondvormig en dicht. De Syringa josikaea is herkenbaar door zijn opvallende bloesem, die heerlijk geurt. Deze soort valt onder de Oleaceae familie en kan ongeveer 3 á 4 meter hoog worden. De struik heeft een roze/paarse bloemen die zich in juni laten zien. De soort is een drachtboom voor bijen, die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit van uw tuin.


Gewasgroep

Syringa josikaea valt onder de ‘Oleaceae’ familie oftewel de olijffamilie. Deze soort kennen we in de Nederlandse benaming ook wel als de Hongaarse sering.


Herkomst & historie

De Syringa josikaea heeft zijn herkomst in Hongarije.


Plantkenmerken

De Syringa josikaea is een relatief klein blijvende struik, dus zowel geschikt voor een kleine als grote tuin. De soort groeit rondvormig waardoor hij een mooi silhouet geeft. De struik kan betreft lichtbehoefte zowel op een zonnige als halfschaduwplek geplant worden en ook doet hij het goed op een plek in de wind. Hij is extreem winterhard en is te planten in vrijwel elke grondsoort, dus zand- leem- en kleigrond. De Syringa josikaea kan niet in de verharding geplant worden en is niet giftig voor mens of dier.


Toepassing en nazorg

De Syringa josikaea is geschikt voor parken, boombakken en kleine en grote tuinen. Betreft het water geven, de eerste twee groeiseizoenen heeft de boom genoeg water nodig, wekelijks één grote gift. Bekijk hier onze instructievideo over water geven.

  • Gewasgroep

  • Verwijderen filters
Laden...