Phlomis russeliana

Brandkruid; Etagebloem; Jeruzalemkaarsen; Viltkruid

De Phlomis russeliana is een bloeiende, wintergroene heester die 80 tot 100 cm hoog kan worden. De steel is behaard en heeft een vierkante vorm. Het blad is groen van kleur, eivormig- spits en behaard. In de bloeiperiode mei t/m september bloeit deze rijkelijk met gele bloem kransen om de stelen. De Phlomis russeliana verlangt een... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Phlomis russeliana hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

De Phlomis russeliana is een bloeiende, wintergroene heester die 80 tot 100 cm hoog kan worden. De steel is behaard en heeft een vierkante vorm. Het blad is groen van kleur, eivormig- spits en behaard. In de bloeiperiode mei t/m september bloeit deze rijkelijk met gele bloem kransen om de stelen. De Phlomis russeliana verlangt een droge grond en een zonnige standplaats. Deze plant heeft een zeer goede winterhardheid.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Lamiaceae
Herkomst
West-Azië; Noord-Afrika

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
60-100 cm
Volwassen breedte
60-100 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
7-9 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Geel
Bloeiperiode
Juli; Augustus