Magnolia liliiflora

Paarse magnolia; Leliemagnolia; Beverboom

Geen afbeelding beschikbaar
Deze groenblijvende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met eerst een piramidale kroon. Door de doorhangende takken groeit hij later breed eirond uit. Het donkergroene blad is elliptisch tot omgekeerd eivormig en toegespitst. De bladeren verkleuren in de herfst naar geel. In april tot en met... Lees meer
  • Opvallende bloei
Helaas, Magnolia liliiflora hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze groenblijvende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met eerst een piramidale kroon. Door de doorhangende takken groeit hij later breed eirond uit. Het donkergroene blad is elliptisch tot omgekeerd eivormig en toegespitst. De bladeren verkleuren in de herfst naar geel. In april tot en met mei verschijnen er donkerroze bloemen aan de boom.Vaak in augustus tot en met september vindt er nog een nabloei plaats. Na de bloei ontwikkelen zich langwerpige donkerrode vruchten. Magnolia liliiflora geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op iedere neutrale, vochtige,goed doorlaten en humusrijke bodem, behalve kalkrijke. Deze boom verdraagt een temperatuur tot -20 gr.C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Magnoliaceae
Herkomst
China

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
3-4 m

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Paars; Opvallende bloei
Bloeiperiode
April; Mei; Juni
Overige plantkenmerken
Geurend