Liatris spicata 'Alba'

Prachtschaarde; Lampenpoetser; Knopige slangenwortel

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende plant kan een hoogte van 80 cm. bereiken. Hij heeft een stijve, opgaande groeiwijze. Het groene grasachtige blad is dun, langwerpig en lijnvormig. In juni tot en met juli verschijnen er witte bloemen in aren aan de plant. Liatris spicata alba houdt van een plaats in de zon of halfschaduw. Hij kan het beste... Lees meer
Helaas, Liatris spicata 'Alba' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende plant kan een hoogte van 80 cm. bereiken. Hij heeft een stijve, opgaande groeiwijze. Het groene grasachtige blad is dun, langwerpig en lijnvormig. In juni tot en met juli verschijnen er witte bloemen in aren aan de plant. Liatris spicata alba houdt van een plaats in de zon of halfschaduw. Hij kan het beste groeien op iedere losse tot matige doorlatende en kalkhoudende bodem. Deze plant kan een temperatuur verdragen tot -35 gr. C.  De uitgebloeide bloeiaren kunnen in maart het beste worden afgeknipt.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Compostieae
Herkomst
Oostelijk Noord-Amerika

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
60-70 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
8-11 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Wit
Bloeiperiode
Juli; Augustus