Carex riparia

Oeverzegge

Geen afbeelding beschikbaar
Oeverzegge kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken en heeft lange, kruipende wortelstokken. De ruwe stengels zijn bovenaan scherp driekantig. De brede bladeren zijn blauwgrijs van kleur met een lichtbruine of soms enigszins purpere onderzijde die niet rafelen.  Deze plant bloeit in mei-juni met bruine pluimen. De bloemen zijn... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Carex riparia hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Oeverzegge kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken en heeft lange, kruipende wortelstokken. De ruwe stengels zijn bovenaan scherp driekantig. De brede bladeren zijn blauwgrijs van kleur met een lichtbruine of soms enigszins purpere onderzijde die niet rafelen.  Deze plant bloeit in mei-juni met bruine pluimen. De bloemen zijn eenhuizig, hoewel beide geslachten te vinden zijn op dezelfde plant en door de wind worden bestoven. De plant geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw op een vochtige of natte bodem. Carex riparia kan als moerasplant en als oeverplant gebruikt worden.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Siergrassen
Familie
Cyperaceae
Herkomst
Europa; Noord-Afrika; West-Azië; Kaukasus

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Opgaand; Bodembedekkend
Volwassen hoogte
120-150 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
3-5 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Blauw; Grijs
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Bruin
Bloeiperiode
Mei; Juni

Nazorg

Snoei periode
jul; aug; dec