Brunnera macrophylla

Kaukasisch vergeet-mij-nietje; Balkanvergeet-mij-nietje

Dit Kaukasisch vergeet-mij-nietje kan een hoogte tot circa 50 cm bereiken. Het blad voelt zowel aan de onder- als bovenzijde aan als fijn schuurpapier. Het heeft een brede ei- of niervorm, is donkergroen van boven en licht grijsgroen aan de onderkant. Al vroeg in het voorjaar loopt het blad uit. In het najaar sterven de bladeren van... Lees meer
Helaas, Brunnera macrophylla hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Dit Kaukasisch vergeet-mij-nietje kan een hoogte tot circa 50 cm bereiken. Het blad voelt zowel aan de onder- als bovenzijde aan als fijn schuurpapier. Het heeft een brede ei- of niervorm, is donkergroen van boven en licht grijsgroen aan de onderkant. Al vroeg in het voorjaar loopt het blad uit. In het najaar sterven de bladeren van deze plant vanzelf af. Van april tot eind mei bloeit de plant met opvallende, intens lichtblauwe vijftallige bloemen. De bloemen staan op een lange, vertakte steel. De bloem is groter van omvang dan van de eenjarige vergeet-mij-niet. Brunnera macrophylla is uitstekend geschikt voor winderige en koude plaatsen, want van nature groeit de plant in dezelfde omstandigheden. De vaste plant geeft de voorkeur aan een licht beschaduwde standplaats en is goed te gebruiken als beplanting bij een vijver of om er een flink stuk in een border mee te beplanten. Het is een goede en sterke bodembedekkende plant.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Boraginaceae
Herkomst
Kaukasus

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Bodembedekkend
Volwassen hoogte
30-50 cm
Volwassen breedte
50-70 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Halfschaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
5-7 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Blauw
Bloeiperiode
April; Mei

Nazorg

Snoei periode
feb; maa