Berberis stenophylla

Zuurbes; Berberis

Geen afbeelding beschikbaar
Deze wintergroene heester kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken. De plant groeit in opgaande vorm met fijne twijgjes die elegant overhangen. De smalle bladeren zijn groen van kleur. In de periode mei-juni bloeien er goudgele bloemen gevolgd door eetbare blauwpaarse bessen. Deze zuurbes verlangt naar een plek op een licht... Lees meer
  • Groenblijvend
  • Eetbaar fruit
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Berberis stenophylla hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze wintergroene heester kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken. De plant groeit in opgaande vorm met fijne twijgjes die elegant overhangen. De smalle bladeren zijn groen van kleur. In de periode mei-juni bloeien er goudgele bloemen gevolgd door eetbare blauwpaarse bessen. Deze zuurbes verlangt naar een plek op een licht beschaduwd plekje. Deze plant gedijt op elke grondsoort en verdraagt een temperatuur tot -25 °C. Wel kan deze plant schade oplopen bij nachtvorst in april-mei. Daarbij verdraagt Berberis stenophylla geen zeewind. De plant is geschikt als bodembedekker.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Berberidaceae
Herkomst
Hybride

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Rondvormig
Volwassen hoogte
120-150 cm
Volwassen breedte
150-200 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Geel
Bloeiperiode
Mei; Juni
Vruchtkleur
Blauw; Paars
Overige plantkenmerken
Eetbaar fruit; Doornen of stekels; Geurend

Nazorg

Snoei periode
maa; apr