Abelia grandiflora

Abelia

Deze half groenblijvende heester kan een hoogte van circa 180 cm bereiken. Het heeft een brede, opgaande groeiwijze. De jonge, roodachtige twijgen zijn fijn, donzig behaard. De lange, donkergroene bladeren zijn eivormig en zwak getand met een roze-witte rand. In de herfst verkleuren de bladeren naar donker koperkleurige tinten. In de... Lees meer
  • Wintergroen
  • Bijen en/of vlinders lokkend
Helaas, Abelia grandiflora hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze half groenblijvende heester kan een hoogte van circa 180 cm bereiken. Het heeft een brede, opgaande groeiwijze. De jonge, roodachtige twijgen zijn fijn, donzig behaard. De lange, donkergroene bladeren zijn eivormig en zwak getand met een roze-witte rand. In de herfst verkleuren de bladeren naar donker koperkleurige tinten. In de periode van juli tot en met september verschijnen er trechtervormige, wit met roze getinte bloemen aan de plant. Abelia grandiflora geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon. hij groeit op iedere normale, goed onderhouden tuingrond die niet te nat is. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -10 °C. Tijdens hele strenge winters kunnen ze terugvriezen, maar lopen in het voorjaar weer gewoon uit.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Caprifoliaceae
Herkomst
Hybride

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
160-180 cm
Volwassen breedte
150-200 cm

Standplaats

Winterhardheid
Vrij goed (zone 7)
Lichtbehoefte
Zonnig; Half schaduw
Verharding verdragend
Nee

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen; Bont
Wintergroen
Wintergroen
Herfstverkleuring
Oranje; Bruin
Bloemkleur
Wit; Roze
Bloeiperiode
Juli; Augustus; September
Overige plantkenmerken
Bijen en/of vlinders lokkend

Nazorg

Snoei periode
aug; sep