Papaver orientale

Oosterse klaproos; Oosterse papaver; Reuzenklaproos

Geen afbeelding beschikbaar
De Papaver orientale kan een hoogte bereiken van 60 tot 100 cm. Het blad is veerdelig stamengesteld. Groen van kleur en behaard. De bloeiperiode in mei-juni zorgt voor grote bloemen die oranje van kleur zijn. Deze bloeit 2 tot 3 weken. De bloei kan verlengd worden door de bloembladeren na de bloei af te snijden. Helaas kan de vrucht... Lees meer
Helaas, Papaver orientale hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

De Papaver orientale kan een hoogte bereiken van 60 tot 100 cm. Het blad is veerdelig stamengesteld. Groen van kleur en behaard. De bloeiperiode in mei-juni zorgt voor grote bloemen die oranje van kleur zijn. Deze bloeit 2 tot 3 weken. De bloei kan verlengd worden door de bloembladeren na de bloei af te snijden. Helaas kan de vrucht zich dan niet ontwikkelen. De vrucht is ovaalvormig met een kroon aan de bovenkant. De Papaver orientale heeft geen bodemvoorkeur, deze staat wel graag op een zonnige standplaats. Deze plant heeft een zeer uitstekende winterhardheid.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Papaveraceae
Herkomst
Kaukasus; Iran; Turkije

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
80-100 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Zonnig
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig)
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen; Grijs
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Rood
Bloeiperiode
Mei; Juni