Origanum vulgare

Siermarjolein; Hopmarjolein

De Origanum vulgare is een vaste plant en wordt 30-60 cm hoog. Het blad is groen van kleur, eivormig, behaard en hebben een gekartelde bladrand met een spitse top. Onder aan het blad zitten klieren, hiermee kan de de plant zich door middel van verhoute uitlopers sterk vermeerderen. De bloeiperiode van juli tot september zorgt voor... Lees meer
Helaas, Origanum vulgare hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

De Origanum vulgare is een vaste plant en wordt 30-60 cm hoog. Het blad is groen van kleur, eivormig, behaard en hebben een gekartelde bladrand met een spitse top. Onder aan het blad zitten klieren, hiermee kan de de plant zich door middel van verhoute uitlopers sterk vermeerderen. De bloeiperiode van juli tot september zorgt voor schermvormige, pluimachtige bloemen. De bloemen zijn roze van kleur. Deze plant vraagt een voedselrijke, kalkhoudende en iets droge bodem op een zonnige plaats.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Lamiaceae
Herkomst
Europa; Noord-Azië; West-Azië

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Bodembedekkend
Volwassen hoogte
40-50 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
8-11 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Paars; Roze
Bloeiperiode
Juli; Augustus; September
Overige plantkenmerken
Eetbaar overig; Geurend