Menyanthes trifoliata

Waterdrieblad; Waterklaver

Geen afbeelding beschikbaar
De Menyanthes trifoliata heeft een lange wortelstok, deze kruipt over de bodem en draagd tot 30 cm hoge bloeiende scheuten. Het blad is drietalig en 3 tot 7cm lang. Het heeft een omgekeerd eironde vorm met een lange bladsteel. De bloeiperiode is van april t/m juli en soms een tweede bloei in oktober. De bloemknoppen zijn rood van... Lees meer
Helaas, Menyanthes trifoliata hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

De Menyanthes trifoliata heeft een lange wortelstok, deze kruipt over de bodem en draagd tot 30 cm hoge bloeiende scheuten. Het blad is drietalig en 3 tot 7cm lang. Het heeft een omgekeerd eironde vorm met een lange bladsteel. De bloeiperiode is van april t/m juli en soms een tweede bloei in oktober. De bloemknoppen zijn rood van kleur en de bloesem zelf is wit, en franjeachtige beharing. Deze plant is extreem winterhard.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Water en oeverplanten
Familie
Menyanthaceae
Herkomst
Europa; Noord-Azië; Centraal-Azië

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
25-30 cm

Standplaats

Winterhardheid
Extreem (zone 2)
Lichtbehoefte
Zonnig
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
5-7 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Wit; Roze
Bloeiperiode
Mei; Juni; Juli

Nazorg

Snoei periode
apr; mei; jun; jul; aug; sep