Malus tschonoskii 'Belmonte'

Sierappel

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 12 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een halfopen ronde kroonvorm. Het blauwgroene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een gezaagde bladrand. De bladeren in het najaar naar oranje. In april tot en met mei verschijnen er kleine witte bloemen in trossen aan de... Lees meer
  • Opvallende herfstverkleuring
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Malus tschonoskii 'Belmonte' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 12 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een halfopen ronde kroonvorm. Het blauwgroene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een gezaagde bladrand. De bladeren in het najaar naar oranje. In april tot en met mei verschijnen er kleine witte bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich geel-bruine appelvormige vruchten. Malus tschonoskii 'Belmonte' geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op iedere voedzame, humusrijke en niet te natte, maar goed doorlaten bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr.C Hij is wel gevoelig voor late nachtvorst.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Rosaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Rondvormig
Volwassen hoogte
10-12 m
Volwassen breedte
6-10 m

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt halfverharding; Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Blauw; Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Oranje; Paars; Opvallende herfstverkleuring
Bloemkleur
Wit
Bloeiperiode
Mei
Vruchtkleur
Geel; Groen
Overige plantkenmerken
Geurend

Nazorg

Snoei periode
jan; feb; maa