Malus 'Royal Beauty'

Sierappel

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 6 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een piramidaalvormige vorm met iets afhangende takken. Het donkerrode uitlopend donkergroene blad is breed, ovaalvormig en gelobd. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er donkeroze... Lees meer
  • Opvallende bloei
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
  • Waardplant voor vlinders
Helaas, Malus 'Royal Beauty' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 6 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een piramidaalvormige vorm met iets afhangende takken. Het donkerrode uitlopend donkergroene blad is breed, ovaalvormig en gelobd. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er donkeroze tot rode bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich kleine bloedrode appelvormige vruchten. Malus Royal beauty geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op iedere voedzame,humusrijke en niet te natte, maar goed doorlaten bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -25 gr.C Hij is wel gevoelig voor late nachtvorst.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Rosaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Treurvorm
Volwassen hoogte
4-6 m

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Paars; Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Roze; Rood; Opvallende bloei
Bloeiperiode
April; Mei
Vruchtkleur
Rood
Overige plantkenmerken
Geurend

Nazorg

Snoei periode
jan; feb; maa