Malus hupehensis

Sierappel

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 7 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een ovaalvormige kroon. Het donkergroene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een gezaagde bladrand. De bladeren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er wit-roze bloemen in trossen aan de plant. Na de... Lees meer
  • Opvallende bloei
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Malus hupehensis hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 7 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een ovaalvormige kroon. Het donkergroene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een gezaagde bladrand. De bladeren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er wit-roze bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich kleine geel-rode appelvormige vruchten. Malus hupehensis geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op iedere voedzame, humusrijke en niet te natte, maar goed doorlaten bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr.C Hij is wel gevoelig voor late nachtvorst.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Rosaceae
Herkomst
China; Japan

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Ovaalvormig
Volwassen hoogte
5-7 m
Volwassen breedte
4-6 m

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt halfverharding; Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel
Bloemkleur
Roze; Wit; Opvallende bloei
Bloeiperiode
April; Mei
Vruchtkleur
Geel; Rood
Overige plantkenmerken
Geurend

Nazorg

Snoei periode
jan; feb; maa