Malus domestica 'Winston'

Appel

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 9 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een dichte ronde kroonvorm. Het groene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een licht gezaagde bladrand. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er witte bloemen in trossen aan de... Lees meer
  • Opvallende bloei
  • Eetbaar fruit
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Malus domestica 'Winston' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 9 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze, en een dichte ronde kroonvorm. Het groene blad is glanzend, ovaalvormig, en heeft een licht gezaagde bladrand. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en met mei verschijnen er witte bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich groen met rode appelvormige vruchten. Malus domestica Winston geeft de voorkeur aan een beschutte standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit hij best op iedere voedzame, humusrijke en niet te natte, maar goed doorlaten bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr.C Hij is wel gevoelig voor late nachtvorst.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Rosaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Opgaand; Rondvormig
Volwassen hoogte
6-9 m

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt halfverharding; Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel
Bloemkleur
Opvallende bloei; Wit
Bloeiperiode
April; Mei
Vruchtkleur
Groen; Geel; Rood
Overige plantkenmerken
Eetbaar fruit; Geurend

Nazorg

Snoei periode
jan; feb; maa