Magnolia 'Royal Crown'

Beverboom; Valse tulpenboom

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaand, bijna zuilvormige groeiwijze met een open, ronde kroon. De donkergroene bladeren zijn groot, elliptische, ovaalvormig en met een puntige uiteinden. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en mei verschijnen er rozerode,... Lees meer
  • Opvallende bloei
  • Bijen en/of vlinders lokkend
Helaas, Magnolia 'Royal Crown' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaand, bijna zuilvormige groeiwijze met een open, ronde kroon. De donkergroene bladeren zijn groot, elliptische, ovaalvormig en met een puntige uiteinden. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel. In april tot en mei verschijnen er rozerode, tulpachtige bloemen met een witte kern aan de plant. De bloemen verschijnen aan de boom nog voordat de bladeren verschijnen. De oranjerode, cilindervormige vruchten ontwikkelen zich aan het einde van de zomer. Magnolia Royal crown geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op iedere normale, humusrijke, vochthoudende en goed doorlaten bodem. Deze boom kan een temperatuur verdragen tot -20 gr.C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Magnoliaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Rondvormig
Volwassen hoogte
4-6 m

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Lichtbehoefte
Zonnig; Half schaduw
Verharding verdragend
Nee

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel
Bloemkleur
Roze; Paars; Opvallende bloei
Bloeiperiode
April; Mei
Overige plantkenmerken
Geurend; Bijen en/of vlinders lokkend