Magnolia 'Elizabeth' Synoniem: Magnolia brooklynensis 'Elizabeth'

Beverboom; Valse tulpenboom

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 3 meter te bereiken. Hij heeft een piramidaalvormige kroon. Het groene blad is omgekeerd eivormig. De bladeren verkleuren in de herst naar goudgeel. In mei tot en met juni verschijnen er lichtgele sleutelbloemen aan de plant. Magnolia Elisabeth geeft de voorkeur aan een plaats in de... Lees meer
  • Opvallende bloei
Helaas, Magnolia 'Elizabeth' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 3 meter te bereiken. Hij heeft een piramidaalvormige kroon. Het groene blad is omgekeerd eivormig. De bladeren verkleuren in de herst naar goudgeel. In mei tot en met juni verschijnen er lichtgele sleutelbloemen aan de plant. Magnolia Elisabeth geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of half schaduw. Hij groeit het best op een vochtige en goed gedraineerde bodem. Deze plant kan een temperatuur verdragen tot -20 gr. C. De bloemen kunnen bij nachtvorst soms wat schade oplopen, maar de plant zelf ondervindt vaak geen hinder hiervan. Deze plant wordt door zijn late bloei vaak bespaard voor de vorst.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Magnoliaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Ovaalvormig
Volwassen hoogte
5-8 m
Volwassen breedte
4-6 m

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel
Bloemkleur
Geel; Opvallende bloei
Bloeiperiode
Maart; April
Vruchtkleur
Rood
Overige plantkenmerken
Geurend