Magnolia denudata

Naakte magnolia; Beverboom

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met eerst een vaasvormige kroon die later eirond wordt. Het donkergroene blad is groot, leerachtig en langwerpig tot lancetvormig. De bladeren verkleuren in het najaar naar geelbruin. In april tot en met mei verschijnen er witte... Lees meer
  • Opvallende bloei
Helaas, Magnolia denudata hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 5 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met eerst een vaasvormige kroon die later eirond wordt. Het donkergroene blad is groot, leerachtig en langwerpig tot lancetvormig. De bladeren verkleuren in het najaar naar geelbruin. In april tot en met mei verschijnen er witte tulpachtige bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich rode cilindervormige vruchten. Magnolia denudata geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op iedere vochtige, goed doorlaten, zandige tot leemachtige bodem, maar geen kalkrijke. Deze boom kan een temperatuur verdragen tot -20 gr.C. Let op kan schade oplopen bij een late nachtvorst!

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Magnoliaceae
Herkomst
China

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Piramidaal
Volwassen hoogte
8-10 m
Volwassen breedte
5-8 m

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel
Bloemkleur
Geel; Opvallende bloei
Bloeiperiode
Maart; April; Mei
Vruchtkleur
Bruin
Overige plantkenmerken
Geurend