Magnolia brooklynensis 'Yellow Bird' Synoniem: Magnolia 'Yellow Bird'

Beverboom

Geen afbeelding beschikbaar
Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 6 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met een piramidale kroon. Het groene blad is groot en langwerpig tot ovaalvormig. In april tot en met juni verschijnen er gele tulpachtige bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich cilindervormige vruchten. Magnolia... Lees meer
  • Opvallende bloei
  • Bijen en/of vlinders lokkend
Helaas, Magnolia brooklynensis 'Yellow Bird' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze bladverliezende boom kan een hoogte van 6 meter bereiken. Hij heeft een opgaande groeiwijze met een piramidale kroon. Het groene blad is groot en langwerpig tot ovaalvormig. In april tot en met juni verschijnen er gele tulpachtige bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich cilindervormige vruchten. Magnolia brooklynensis yellow bird geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op iedere vochtige, goed doorlaten, zandige tot leemachtige bodem. Deze boom kan een temperatuur verdragen tot -20 gr.C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Magnoliaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Ovaalvormig
Volwassen hoogte
6-8 m
Volwassen breedte
2-4 m

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig; Half schaduw
Verharding verdragend
Nee

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Geel; Bruin
Bloemkleur
Geel; Opvallende bloei
Bloeiperiode
April
Overige plantkenmerken
Geurend; Bijen en/of vlinders lokkend