Lavandula angustifolia 'Rosea'

Echte lavendel; Gewone lavendel; Spijklavendel

Geen afbeelding beschikbaar
Deze plant kan een hoogte van 60 cm. bereiken. Hij heeft een compacte groeiwijze. Het grijsgroene blad is smal, lancetvormig en blijft het hele jaar groen. In juni tot en met augustus verschijnen er lichtroze bloemen aan de plant. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe intenser de kleur. Lavandula angusifolia Rosea houdt van een plaats... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Lavandula angustifolia 'Rosea' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze plant kan een hoogte van 60 cm. bereiken. Hij heeft een compacte groeiwijze. Het grijsgroene blad is smal, lancetvormig en blijft het hele jaar groen. In juni tot en met augustus verschijnen er lichtroze bloemen aan de plant. Hoe meer zon de plant krijgt, hoe intenser de kleur. Lavandula angusifolia Rosea houdt van een plaats in de zon. Hij groeit op iedere droge en humusrijke bodem, mits hij niet zuur of nat is. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -25 gr.C. 's Winters is stagnerend vocht in de bodem slecht voor de plant. In strenge winters kan de lavendel bevriezen, maar dat is geen probleem. Na een snoeibeurt in het voorjaar loopt hij gewoon weer uit. Het beste is om ieder jaar de plant te snoeien door de uitgebloeide aren weg te nemen. Door het nalaten van tijdig snoeien verhout de plant, waardoor hij vervangen moeten worden.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Lamiaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Bodembedekkend
Volwassen hoogte
40-50 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt halfverharding; Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
5-7 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Grijs; Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Roze
Bloeiperiode
Juni; Juli
Overige plantkenmerken
Geurend

Nazorg

Snoei periode
apr; jul