Lamiastrum galeobdolon

Gele dovenetel

Geen afbeelding beschikbaar
Deze plant kan een hoogte van 50 cm. bereiken. Hij heeft een kruipende en ranke groeiwijze, waardoor het een dicht gesloten tapijt vormt. Het groene blad is ovaalvormig, gekarteld, zilver-wit gevlekt en met een gekartelde bladrand. De bladeren blijven het hele jaar groen. In mei tot en met juni verschijnen er gele... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Lamiastrum galeobdolon hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze plant kan een hoogte van 50 cm. bereiken. Hij heeft een kruipende en ranke groeiwijze, waardoor het een dicht gesloten tapijt vormt. Het groene blad is ovaalvormig, gekarteld, zilver-wit gevlekt en met een gekartelde bladrand. De bladeren blijven het hele jaar groen. In mei tot en met juni verschijnen er gele lipbloemen in onregelmatige trossen aan de plant. Lamiastrum galeobdolon houdt van een plaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit op iedere bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -25 gr. en woekert sterk.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Lamiaceae

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
20-25 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Schaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
7-9 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Geel
Bloeiperiode
Mei; Juni

Nazorg

Snoei periode
apr; mei