Ilex meserveae 'Mesid' Synoniem: Ilex meserveae 'Blue Maid'

Blauwe hulst

Geen afbeelding beschikbaar
Deze groenblijvende boom kan een hoogte van 4 meter bereiken. Het heeft een bossige, opgaande groeiwijze. Het glanzende, donkergroene blad is eivormig tot elliptisch met een stekelige bladrand. In mei tot en met juni verschijnen er witte bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen. Ilex meserveae Blue... Lees meer
  • Wintergroen
  • Bijen en/of vlinders lokkend
  • Vogels lokkend
Helaas, Ilex meserveae 'Mesid' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze groenblijvende boom kan een hoogte van 4 meter bereiken. Het heeft een bossige, opgaande groeiwijze. Het glanzende, donkergroene blad is eivormig tot elliptisch met een stekelige bladrand. In mei tot en met juni verschijnen er witte bloemen in trossen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich rode bessen. Ilex meserveae Blue maid houdt van een plaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op een goed doorlaten, humusrijke, licht zure, vochtige en zandige bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -15 gr.C. Met snoeien is het wel verstandig handschoenen en beschermende kleding te dragen. De bladeren, loten en de bloemen worden dikwijls aangetast door kolonies van verschillend gekleurde bladluizen. Let op! bepaalde plantdelen zijn giftig.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Aquifoliaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
2-3 m
Volwassen breedte
2-3 m

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Lichtbehoefte
Zonnig; Half schaduw
Verharding verdragend
Nee

Plantkenmerken

Bladkleur
Blauw; Groen
Wintergroen
Wintergroen
Bloemkleur
Wit
Bloeiperiode
Mei; Juni
Vruchtkleur
Rood
Overige plantkenmerken
Doornen of stekels; Geurend; Bijen en/of vlinders lokkend; Vogels lokkend

Nazorg

Snoei periode
maa; apr