Hosta 'Undulata Mediovariegata'

Hosta; Hartlelie; Funkia

Geen afbeelding beschikbaar
Deze hartlelie is een snelgroeiende vaste plant en kan een hoogte tot circa 60 cm bereiken. Het heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is smal hartvormig met een witte kern en groene bladranden en iets naar beneden hangende punten. In juli-augustus verschijnen er lichte lavendel kleurige, lelieachtige bloemen aan de plant. Na de... Lees meer
Helaas, Hosta 'Undulata Mediovariegata' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze hartlelie is een snelgroeiende vaste plant en kan een hoogte tot circa 60 cm bereiken. Het heeft een opgaande groeiwijze. Het blad is smal hartvormig met een witte kern en groene bladranden en iets naar beneden hangende punten. In juli-augustus verschijnen er lichte lavendel kleurige, lelieachtige bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich doosvruchten die steriele zaden bevatten. Hosta 'Undulata Mediovariegata' houdt van een standplaats in de (half)schaduw. Hij groeit het best op een licht vochthoudende, goed doorlaten en licht zure bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur van -30 °C. Let op; de bladeren trekken slakken aan die gekartelde gaten in de bladeren kauwen. Wanneer hier niets aan gedaan wordt kunnen ze ernstig schade aanrichten.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Asparagaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Opgaand
Volwassen hoogte
50-60 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Halfschaduw; Schaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
5-7 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Bont
Wintergroen
Bladverliezend
Bloemkleur
Paars
Bloeiperiode
Juli; Augustus