Hieracium aurantiacum

Oranje havikskruid

Geen afbeelding beschikbaar
Oranje havikskruid is een vaste plant en kan een hoogte tot circa 40 cm bereiken. Het heeft zowel boven- als ondergrondse wortelstokken, waardoor hij een dichte zode kan vormen. Het groene blad is spartelvormig, iets kleverig en sterk behaard. In juli-september verschijnen er oranjerode bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Hieracium aurantiacum hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Oranje havikskruid is een vaste plant en kan een hoogte tot circa 40 cm bereiken. Het heeft zowel boven- als ondergrondse wortelstokken, waardoor hij een dichte zode kan vormen. Het groene blad is spartelvormig, iets kleverig en sterk behaard. In juli-september verschijnen er oranjerode bloemen aan de plant. Na de bloei ontwikkelen zich nootachtige vruchten. Hieracium aurantiacum houdt van een standplaats in de zon of lichte schaduw. Hij groeit het best op iedere goed doorlaten, basische tot lichtezure, arme en matig humusrijke bodem. Deze plant verdraagt een temperatuur van -25 °C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Vaste planten
Familie
Asteraceae

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
30-40 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer goed (zone 5)
Lichtbehoefte
Zonnig
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Oranje; Rood
Bloeiperiode
Juli; Augustus; September