Cyclamen hederifolium

Napolitaanse cyclaam Herfst cyclaam; Cyclaam van Napels

Geen afbeelding beschikbaar
De Napolitaanse cyclaam of alpenviool kan een hoogte tot circa 15 cm bereiken. De groene bladeren hebben zilverachtige, witte tekeningen op de bladeren en zijn sterk gelobd. De bladeren hebben wat weg van de klimop (Hedera). Het vormt een zeer decoratieve tapijt in het naseizoen. Deze soort bloeit van augustus tot de eerste vorst... Lees meer
  • Groenblijvend
Helaas, Cyclamen hederifolium hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

De Napolitaanse cyclaam of alpenviool kan een hoogte tot circa 15 cm bereiken. De groene bladeren hebben zilverachtige, witte tekeningen op de bladeren en zijn sterk gelobd. De bladeren hebben wat weg van de klimop (Hedera). Het vormt een zeer decoratieve tapijt in het naseizoen. Deze soort bloeit van augustus tot de eerste vorst (december) met roze bloemen. Aan het einde van de bloei krullen de bloemstengels zich op in de richting van de grond. Na enige tijd breken de zaaddozen open en wordt het minuscule zaad over de grond verspreid. Cyclamen hederifolium houdt van een standplaats in de schaduw of halfschaduw. Hij groeit het beste op goed gedraineerde, kalkrijke bodems en dient jaarlijks afdekt te worden met compost of tuinaarde.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bloembollen en knollen
Familie
Primulaceae
Herkomst
Zuid-Europa

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Bodembedekkend
Volwassen hoogte
10-15 cm

Standplaats

Winterhardheid
Goed (zone 6)
Lichtbehoefte
Halfschaduw; Schaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig)
Verharding
Verdraagt geen verharding
Advies plantafstand
36 stuks/m2

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Roze
Bloeiperiode
Augustus; September; Oktober; November; December