Berberis media 'Red Jewel'

Zuurbes; Berberis

Geen afbeelding beschikbaar
Deze heester kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken. De bladeren zijn omgekeerd eirond tot spatelvormig en hebben een bruinrood tot bronskleuring herfstkleur. Deze zuurbes is half wintergroen en de bladeren blijven lang aan de plant. De bloemen zijn lichtgeel van kleur en de bloeiperiode is in april-mei gevolgd door blauwe bessen in... Lees meer
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Berberis media 'Red Jewel' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze heester kan een hoogte tot circa 150 cm bereiken. De bladeren zijn omgekeerd eirond tot spatelvormig en hebben een bruinrood tot bronskleuring herfstkleur. Deze zuurbes is half wintergroen en de bladeren blijven lang aan de plant. De bloemen zijn lichtgeel van kleur en de bloeiperiode is in april-mei gevolgd door blauwe bessen in het najaar. Berberis media 'Red Jewel' geeft de voorkeur aan een zonnige plek en gedijt op elke bodem. De gedoornde heester is te gebruiken als lage haagplant of in groepen voor vakbeplanting. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -25 °C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Berberidaceae
Herkomst
Hybride; cultivar

Vorm / Maat

Volwassen hoogte
100-150 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Rood; Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Bruin; Rood
Bloemkleur
Geel
Bloeiperiode
April; Mei
Vruchtkleur
Blauw
Overige plantkenmerken
Doornen of stekels; Geurend

Nazorg

Snoei periode
maa; apr