Berberis lologensis 'Apricot Queen'

Zuurbes; Berberis

Geen afbeelding beschikbaar
Deze wintergroene zuurbes kan een hoogte tot circa 130 cm bereiken. Het heeft een breed opgaande groeiwijze. De bladeren zijn glimmend groen en stekelig. De bloemen die rond april- mei verschijnen zijn abrikooskleurig gevolgd door diep paarse vruchten in de herfst. Berberis lologensis 'Apricot Queen' verlangt naar een voedelrijke,... Lees meer
  • Groenblijvend
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
  • Voedselplant voor vogels
Helaas, Berberis lologensis 'Apricot Queen' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze wintergroene zuurbes kan een hoogte tot circa 130 cm bereiken. Het heeft een breed opgaande groeiwijze. De bladeren zijn glimmend groen en stekelig. De bloemen die rond april- mei verschijnen zijn abrikooskleurig gevolgd door diep paarse vruchten in de herfst. Berberis lologensis 'Apricot Queen' verlangt naar een voedelrijke, vochthoudende tot vochtige bodem in de zon of lichte schaduw. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -25 °C. wel kan het schade oplopen bij de nachtvorst rond april-mei.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Heesters
Familie
Berberidaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Opgaand
Volwassen hoogte
120-130 cm

Standplaats

Winterhardheid
Zeer uitstekend (zone 3)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Verharding
Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Groenblijvend
Bloemkleur
Geel; Oranje
Bloeiperiode
April; Mei
Vruchtkleur
Paars
Overige plantkenmerken
Doornen of stekels; Geurend

Nazorg

Snoei periode
maa; apr