Acer rubrum 'Tilford'

Rode esdoorn; Canadese esdoorn

Geen afbeelding beschikbaar
Deze boom kan een hoogte van circa 12 meter bereiken. Het heeft een gesloten, ovale tot ronde kroon. De jonge twijgen en bladsteel zijn roodbruin van kleur. De bladeren zijn groen met een blauwgroene onderzijde die in de herfst naar oranjerood verkleuren. De bladeren blijven lang aan de boom zitten. De boom ontwikkelt een zware... Lees meer
  • Opvallende herfstverkleuring
  • Drachtplant voor bijen en/of hommels
Helaas, Acer rubrum 'Tilford' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze boom kan een hoogte van circa 12 meter bereiken. Het heeft een gesloten, ovale tot ronde kroon. De jonge twijgen en bladsteel zijn roodbruin van kleur. De bladeren zijn groen met een blauwgroene onderzijde die in de herfst naar oranjerood verkleuren. De bladeren blijven lang aan de boom zitten. De boom ontwikkelt een zware hoofdwortel waaraan fijne vertakkingen zitten. Op kalkhoudende en droge grond stagneert de groei en zal geen herfstverkleuring plaatsvinden. De Acer rubrum 'Tilford' is minder geschikt voor smalle straten of kleine tuinen. Hij is het meest geschikt om in kuststreken te gebruiken.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Bomen
Familie
Sapindaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Ovaalvormig
Volwassen hoogte
10-12 m
Volwassen breedte
8-10 m

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Halfschaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (kleiig)
Verharding
Verdraagt halfverharding; Verdraagt geen verharding

Plantkenmerken

Bladkleur
Groen
Wintergroen
Bladverliezend
Herfstverkleuring
Oranje; Rood; Opvallende herfstverkleuring
Bloemkleur
Rood
Bloeiperiode
Maart; April
Overige plantkenmerken

Nazorg

Snoei periode
nov; dec