Abies concolor 'Archer's Dwarf'

Colorado zilverspar

Geen afbeelding beschikbaar
Deze zeer langzaam groeiende spar kan een hoogte van circa 120 cm bereiken. Hij heeft een compacte, kegelvormige groeiwijze. De platte, brede takken staan in etages rond de stam met naar boven gebogen punt. De schors is donkergrijs en glad. De takken zijn donkerbehaard en dofgrijs van kleur. De blauwgroene naalden zijn sikkelvormig... Lees meer
  • Wintergroen
  • Vogels lokkend
Helaas, Abies concolor 'Archer's Dwarf' hebben wij niet op voorraad...

Dit soort hebben wij op dit moment niet (verkoopklaar) op onze kwekerij staan. Mogelijk zijn meerdere uitvoeringen van dit soort toch leverbaar vanuit ons uitgebreide netwerk aan kwekers. In het bestelproces kunt u het gewenste artikel toch toevoegen en gaan wij voor u op zoek of zullen een passend alternatief aanbieden.

Plantomschrijving

Deze zeer langzaam groeiende spar kan een hoogte van circa 120 cm bereiken. Hij heeft een compacte, kegelvormige groeiwijze. De platte, brede takken staan in etages rond de stam met naar boven gebogen punt. De schors is donkergrijs en glad. De takken zijn donkerbehaard en dofgrijs van kleur. De blauwgroene naalden zijn sikkelvormig en iets spits naar boven gekromd. In de herfst verschijnen er lichtgroene tot purperbruine, cylindrische kegels aan de boom. Abies concolor 'Archer's Dwarf' geeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw. Hij groeit het best op ieder normale tuingrond, leemhoudende, voldoende vruchtbare zandbodem. Deze plant verdraagt een temperatuur tot -30 °C.

Planteigenschappen

Herkomst

Gewasgroep
Coniferen
Familie
Pinaceae
Herkomst
Cultivar

Vorm / Maat

Natuurlijke vorm
Piramidaal
Volwassen hoogte
80-120 cm

Standplaats

Winterhardheid
Uitstekend (zone 4)
Lichtbehoefte
Zonnig; Half schaduw
Grondsoort
Licht (zandig); Medium (lemig); Zwaar (Kleiig)
Verharding verdragend
Nee

Plantkenmerken

Bladkleur
Blauw; Groen
Wintergroen
Wintergroen
Vruchtkleur
Groen; Bruin
Overige plantkenmerken
Vogels lokkend

Nazorg

Snoei periode
jun; jul; aug; sep