Tuin potplanten kopen?

In ons assortiment vind je vele tuin potplanten die het gehele jaar door te bestellen en te planten zijn. Zowel als je een grote potplanten buiten wilt planten of een kleine potplant, deze zijn allemaal online te bestellen. Ook vind je op onze kwekerij vele fruitbomen in pot waarvan je bij de meeste soorten deze zomer en/of najaar al heerlijk fruit van kunt plukken. 

Welke tuin potplanten zijn verkrijgbaar?

Ook kweken wij grote bomen in pot, omdat dit grotere maten zijn, zijn het vaak hoge potplanten. Als specialist in grote bomen en struiken zijn wij ook gespecialiseerd in het kweken van deze varianten in pot. Deze planten worden regelmatig overgepot, zodat de maat van de boom goed in verhouding is met de container.

Wat is in pot geteeld?

Een tuin potplant is in pot gekweekt in plaats van in de volle grond. Ze is in de pot opgekweekt tot dat hij groot genoeg is om te verplaatsen naar een tuin. Het wortelgestel is in takt waardoor er weinig risico zit aan het verplaatsen. Dat een pot plant niet goed gaat groeien is dan ook erg klein, echter dient er wel de juiste nazorg toegepast te worden. Doordat de wortels van een pot plant in takt blijven kunnen ze het gehele jaar door geplant worden, dit in tegenstelling tot volle grond planten.

Een potplant op het terras zetten?

Op je terras mooie potplanten in een pot zetten is mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een klein blijvende grassen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat een potplant meer onderhoud vergt als wanneer je er een in de volle grond plant. Als deze altijd in een pot blijft staan zal namelijk nooit zelfstandig water kunnen vinden in de aarde, waardoor je deze altijd zelfs na een aantal jaar nog dient te blijven bewateren. Ook zal de de potgeteelde plant na verloop van tijd te weinig ruimte hebben om verder te wortelen, waardoor hij overgepot dient te worden. Voordeel van in de volle grond planten is dat ze alleen de eerste twee groeiseizoenen bewaterd dienen te worden. Verder niet verplaatst of overgepot hoeft te worden en hebben dus minder onderhoud nodig. Om deze redenen adviseren wij dan ook bij voorkeur in de volle grond te plaatsen.