Water geven

Water geven

Wanneer een boom of heester is verplant is het zaak om de plant de eerste twee groeiseizoenen goed te monitoren. Een bepalende factor voor het succes van aangroei van de plant is het vochtgehalte in de bodem op peil houden. Water geven dus…
Planten halen water uit de bodem en verdampen het via het blad. Vers water wordt aangevoerd door grondwater, regen of door het geven van water. Bij het rooien verliest een plant een groot deel van de (haar)wortels (producten met blote wortel, kluit of draadkluit). Hierdoor kan het vaak niet voldoende water uit de bodem opnemen.


In het geval van water geven is het belangrijk om de juiste hoeveelheid en op de juiste manier water te geven. Om de hoeveelheid water te bepalen is helaas geen standaard beschikbaar, dit verschilt per plant, per standplaats, per weersomstandigheid, etc. De frequentie en hoeveelheid van water geven zal dus aangepast moeten worden aan de omstandigheden.


Feit is dat een plant verdroogt indien deze te weinig water krijgt. De eerste signalen zijn te herkennen aan het blad, dit gaat slaap hangen, het zal zich van de zon afdraaien, daarna kan het verkleuren of zelfs afvallen. Teveel water geven kan eveneens fataal zijn, hierdoor wordt de aanwezige zuurstof uit de bodem rondom de kluit gedrukt. Geef bij voorkeur 1x per week een grote gift. De wortels worden hierdoor gestimuleerd om water te zoeken buiten de kluit. Veel kleine watergiften maken de plant ‘lui’.
Een plant heeft het meeste water nodig in de periode van het uitlopen van het blad tot en met de langste dag (21 juni). Groenblijvende planten hebben altijd blad en zullen dus ook jaarrond gemonitord moeten worden.


Gietrand
Om een plant op een goede manier van water te voorzien kan een gietrand aangebracht worden. Maak de gietrand door middel van een ophoging van grond (ca. 20 cm), of schaf een kunststof gietrand aan. Deze gietrand voorkomt het afvloeien van water en zorgt ervoor dat het water daar de bodem inzakt waar de wortels zijn. Om deze reden dient de gietrand minimaal even groot te zijn als de diameter van de kluit.

Lijst
Totaal € 0,00
Lijst
Totaal € 0,00

Dit is je bestellijst

Voeg de gewenste artikelen toe en start je bestelling.

Help, ik heb niet gevonden wat ik zocht...

Familienaam Omschrijving
Verwijder product aanvraag

Specialist in sortiment

Contact gegevens

Den Mulder Boomteelt BV

Sevenumseweg 4

5971 NL Grubbenvorst / Venlo, Nederland

info@denmulderboomteelt.com

Zakelijk

  • KvK 55428142
  • BTW NL818288620B01
  • IBAN NL35RABO 0127412417
  • BIC RABONL2U

Particulier

  • IBAN NL11KNAB 0257076867
  • BIC KNABNL2H

Openingstijden

Onze medewerkers hebben zeker tijd om u goed te helpen als u vooraf een afspraak maakt via pieterjoosten@denmulderboomteelt.com of +31 (0)6 13 46 78 39.

  • Maandag t/m vrijdag: 8.30 tot 16.30 uur
  • Zaterdag (november, maart en april): 8.30 tot 12.30 uur

Kwekerijboek

Download ons digitale kwekerijboek voor op uw PC of smartphone. Hiermee kunt u naar onze percelen navigeren met Google Maps en onze gewassen lokaliseren.

Den Mulder Boomteelt op sociale media